BALL FOLK al Tradicionàrius amb Orquestrina Trama, Aires del Montseny i Cia. Torreta!

  • Quan 17/02/2018 de 21:00 a 23:30 (Europe/Andorra / UTC100)
  • On Tradicionàrius
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 638978118
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Tres grups de joves músics que beuen de la tradició i de grups de referència,  innoven i actualitzen el ball a plaça amb els seus propis estils i arranjaments. Orquestrina Trama, Aires del Montseny i Cia Torreta seran els encarregats de transformar la platea del Tradicionàrius en una plaça de poble en què es podran ballar els temes més populars amb un aire fresc i renovat.

Orquestrina Trama
Música i dansa del Pirineu

Orquestrina Trama va néixer a principis de l’any 2013 entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Els membres d’aquesta formació són un grup de joves fortament vinculats a la música i la cultura tradicional del Pirineu, ja que han tingut el privilegi de viure, conèixer, aprendre, créixer i restar en aquest territori. La seva il·lusió és fer reviure melodies i cançons que, amagades rere les seves muntanyes, reneixen de la millor manera una forma de viure i entendre el món ben peculiar. Inspirats en les músiques de ball que sonaven temps enrere a les places dels pobles del nostre racó, fan ballar aquells que ens escolten donant un toc juvenil a la música que fan i fent de la festa una festa de tots.

Ivan Caro: gralla i flabiol
Marc Figuerola: contrabaix i guitarra
Ivan Garriga: violí
Liv Hallum: acordió diatònic
Núria Llobet: violí
Boris Pi: bateria

Aires del Montseny
Ball a plaça

Aires del Montseny és l’orquestrina encarregada de posar la música al Ball de Gitanes de Granollers des de l’any 2014. Aquell mateix any van preparar un repertori basat en la música de ball vuitcentista d’autors catalans que van fer voltar durant dos anys per diferents places i festes majors. Després d’aquest projecte, van apostar per oferir un ball a plaça de danses tradicionals catalanes amb el qual van enregistrar la seva primera maqueta. Des de l’any 2014, l’orquestrina ha fet una cinquantena de concerts a llocs com el Berguedà Folk 2017, el Rodafolk, les Santes de Mataró, la festa major de Granollers i la Diada dels Raiers, entre d’altres.

Paula Duran: piccolo
Jaume de Dios: flauta travessera
Èrik València: violí
Núria Querol: clarinet
Ferran Casanovas: clarinet
Lluís Simón: trompeta
Marc Rovira: saxo alt
David Trilla: saxo tenor
Jordi Riera: trombó
Pep Azuaga: baix
Jordi Puig: bateria
Marçal Ramon: direcció i acordió diatònic

Cia. Torreta
TORRETA CAT

La Companyia Torreta neix com a Trio Torreta la primavera del 2014, al Bages, de la mà de Joel Díaz, Ramon Navarro i Queralt Valls, amb l’objectiu d’oferir un concert que alhora fomenti el ball de plaça i popular en diferents estils tradicionals dels països que integren el continent europeu (França, Grècia, Portugal, Itàlia, Catalunya, etc). L’any 2015, s’uneixen a la formació Sònia Anton, Berta Sala i David Sorribas, formant-se així la Companyia Torreta i consolidant-se amb l’enregistrament de la maqueta “Viatge per Europa” i la presentació del projecte arreu de Catalunya.

Joel Díaz: violoncel
Queralt Valls: violí
Ramon Navarro: acordió diatònic
Sònia Anton: clarinet
Berta Sala: veu
David Sorribas: percussió