Ball al Bar al voltant d'un instrument al Tradicionàrius. Francesc Tomàs 'Panxito'

  • Quan 18/06/2017 de 19:00 a 21:00 (Europe/Andorra / UTC200)
  • On Centre Artesà Tradicionàrius - Plaça Anna Frank, s/n (08012 Barcelona) Metro L3 Fontana
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 932 184 485
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Un homenatge a músics referents del país que van crear un repertori que avui dia ha esdevingut un llegat clau en el món de la música tradicional_

Una nova proposta d’aquest 30Tradicionàrius serà un homenatge a músics referents del país com el violinista Pere Sala, Peret Blanc; l’acordionista Josep Jordana, el Comare de Toloriu; i el flabiolaire Josep Verdaguer Roviretes. Músics que van crear un repertori après del seus pares i avis i que van adaptar per fer-los sonar a places de pobles recòndits del Pirineu on els llogaven per a tocar en vetllades i celebracions. Un repertori que a dia d’avui ha esdevingut un llegat musical clau en el món de la música tradicional i que forma part del repertori de les colles de grallers, dels grups de folk i de ball. El mite i la veu d'alguns d'aquests sonadors ha arribat als nostres dies gràcies a músics i recercadors que durant molts anys han picat pedra recollint-ne el fruit.

 

Amb aquesta proposta, quatre grans músics de l’escena folk actual: Carles Belda a l'acordió diatònic, Anaís Falcó al violí, Pau Benítez al flabiol i Francesc Tomàs "Panxito" a la viola, ens conviden a reviure com serien aquests balls a dia d'avui —sense oblidar el passat, però pensant en present. Ho fan en un lloc distès i familiar com és el Bar del C.A.T., un espai emblemàtic com seria la plaça de qualsevol poble del Pirineu català.