CAT25 :: JAUME ARNELLA, PRIMERA NOTA, LA CARRAU, RIU, BALKAN PARADISE ORCHESTRA

  • Quan 29/03/2019 de 22:00 a 23:30 (Europe/Andorra / UTC100)
  • On Centre Artesà Tradicionàrius - Plaça Anna Frank, s/n (08012 Barcelona) Metro L3 Fontana
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 932 184 485
  • Assistents Un concert - trobada - ball de celebració que fos representatiu de l’evolució de la música folk en aquests 25 anys del CAT
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Una celebració impossible

Un concert impossible, un concert especial, que vol rememorar moments creatius importants al llarg d’aquest camí. Rememorar no per un exercici de nostàlgia,o no només per això, sinó per projectar cap al futur immediat la nostra feina de cada dia.

Entrada celebració 6 € -

Codi descompte: A290319  a entradium.com


Un concert - Un ball - Una trobada: Per celebrar com cal l’aniversari, hem cregut que paga la pena fer-ho de la manera que més ens identifica: amb un concert del festival TRADICIONÀRIUS. Un concert que fos representatiu de l’evolució de la música folk en aquests 25 anys del CAT. Per això hem proposat als membres de dues bandes significatives dels anys 90, ja dissoltes, que tornessin per un dia a l’escenari: Primera Nota i La Carrau. I dues bandes actuals, una jove i l’altra joveníssima, molt lligades a la trajectòria del CAT aquesta darrera dècada: RIU i les Balkan Paradise Orquestra.

Podrem veure i escoltar maneres molt diverses d’interpretar música d’arrel tradicional, instrumentacions, ritmes i harmonies que han estat influents en el panorama folk de cada moment al llarg d’aquests 25 anys. Hem triat aquestes quatre formacions però la veritat és que podrien ser algunes altres i l’objectiu també seria el mateix.

 I amb la presència de Jaume Arnella, el degà de la música folk, que entronca directament amb el Grup de Folk de Barcelona –ara que hem celebrat el seu 50 aniversari– i que amb la seva personalitat i projectes ha anat marcant el camí de la música d’arrel tradicional i popular al nostre país.

CENTRE ARTESÀ TRADICIONÀRIUS. 25 anys de Centre estable de Música Folk

L’octubre de 1993 el Centre Artesà Tradicionàrius iniciava les seves activitats després que l’Ajuntament de Barcelona adjudiqués a l’Associació cultural TRAM la gestió del Centre Cívic l’Artesà. Més d’una dècada després que un col·lectiu significatiu de músics i activistes del món folk iniciessin les seves accions de promoció i reivindicació de la música d’arrel tradicional, per fi, i aquest era aleshores un objectiu principal, es disposava d’un equipament destinat íntegrament a la programació, formació i difusió de la música folk. El passat mes d’octubre ho vam celebrar amb una petita festa amb totes les persones que, d’una o altra manera, han contribuït a la viabilitat del projecte.


Entrada celebració 6 € - Codi descompte: A290319  a entradium.com

22.00 h – CAT – T: 12 € / A: 10 € / AC: 6 €