Nits de Ball Folk amb Na Fuoia i Aires del Montseny al Tradicionàrius

DANSES ITALIANES I CATALANES que engegarem amb les danses dels Dolomites del nord d'Itàlia dels Na Fuolia i el repertori del disc Lliure Albir dels Aires del Montseny
  • Quan 08/02/2020 de 19:30 a 23:30 (Europe/Andorra / UTC100)
  • On Centre Artesà Tradicionàrius
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 647 93 46 56
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Dues propostes de ballables respectuosos amb les tonades d'origen i atrevits amb les re-propostes entre tradició i modernitat.


Promoció 6 € amb el codi descompte CF080220


19.30 h – Taller de danses dels Dolomites del nord d’Itàlia amb NA FUIOA

Vine a aprendre les danses d’aquesta regió italiana: manfrina o monferrina, saltarin "polca saltata" i pairis, una variant de scottish; i posa-les en pràctica a la Nit de Ball Folk amb Na Fuoia!

 Inscripció gratuïta al taller amb l'entrada de Ball Folk. Inscripcions secretaria del C.A.T. 

22.00 h - Nits de Ball Folk amb NA FUIOA I AIRES DEL MONTSENY

NA FUOIA

El projecte Na Fuoia és el resultat de més de vint anys de recerca i treballs sobre la tradició musical de les meravelloses terres dels Dolomites, al nord d’Itàlia, patrimoni de la UNESCO des de 2009. Na Fuoia representa el pont entre tradició i modernitat, la recuperació i re-proposta de tonades antigues, de festes de dansa, de cerimònies, ritus religiosos i pagans, un component fonamental per a la socialització. Per aquesta ballada al Tradicionàrius, el duet s’acompanya d’una parella de ballarins, que duen a terme una investigació sensible i en profunditat sobre la dansa tradicional.

 Andrea Da Corta: acordió diatònic ; Annachiara Belli: violí; Arianna Rossetto i Attilio Baccarin: balladors

 

AIRES DEL MONTSENY Presenten el disc Lliure Albir

Un ball atrevit i respectuós amb els orígens

Aires del Montseny ha creat un repertori de ball folk atrevit però respectuós amb les tonades i els nostres orígens, que convida a ballar i escoltar d’una forma diferent. L’orquestrina ha construït el seu ball folk a partir de tres eixos: el Ball de Gitanes del Vallès, els ballets vuitcentistes d’autors catalans i els pals esporògens del Principat (jota, rumba, contrapàs i ball pla, i els seus derivats). A més, també han apostat per incorporar noves textures musicals al seu repertori com elements de la música moderna o del jazz. Més de 80 concerts en diversos escenaris de renom del País els ha dut a editar 2 treballs: Aires del Montseny (autoeditat, 2016) i el seu primer disc Lliure albir (Segell Microscopi, 2019).

Paula Duran: piccolo; Jaume de Dios: flauta travessera; Queralt Valls: violí; Núria Querol: clarinet; Ferran Casanova: clarinet; Lluís Simón: trompeta; Marc Rovira: saxo alt; Jofre Alemany: saxo tenor; Francina Mercadal: trombó; Alvaro Vicente: baix elèctric; Jordi Puig: bateria; Marçal Ramon: direcció i acordió diatònic


Promoció: 6 € - Compra les entrades per entradium.com amb el codi descompte CF080220

Taquilla: 10 € 

Talleristes CAT: 6 € 

Amics del CAT: 5 €

https://entradium.com/ca/events/nit-de-ball-folk-na-fuoia-i-aires-del-montseny