Benvinguts al FEMUDATRACA (successor del cerclefolk)

NOU CALENDARI: https://calendari.femudatraca.cat/

FEMUDATRACA (Federació Catalana de Músiques i Danses Tradicionals) és una iniciativa de les associacions de músics i balladors del món tradicional i folk.

Fins al moment present l'objectiu sota el nom de cerclefolk ha estat per posar en contacte de forma autònoma els balladors, les associacions, els músics de ball, els mestres de dansa i els programadors que es dediquen a promocionar el ball i la dansa als Països Catalans prenent el relleu de l'Aiquemballo que tan bon servei ha fet al món del ball folk del nostre país.

Actualment s'està treballant amb la formalització de la xarxa d'associacions sota una estructura legal en forma de federació.

El que ja funciona

La web que teniu entre mans ofereix la possibilitat de publicar de forma autònoma al calendari, a l'apartat de cada associació o grup de música o bé a l'apartat de documentació (editant la base de dades de músics de ball i d'associacions).

L'objectiu d'aquesta web és dotar-la de contingut de manera popular i horitzontal de manera que pugui reflectir la realitat a partir del que publica cadascú.

És un calendari on qualsevol associació, músic, ballador, mestre de música i dansa o qualsevol persona relacionada amb el món del ball de plaça pot penjar-hi les seves activitats relacionades amb ballades, tallers de ball o laboratoris, per exemple.

Es recomana als organitzadors que així que una ballada, festival, taller o altres esdeveniments tingui una data fixada, encara que no es pugui detallar tota la informació de seguida, es crei un esdeveniment de seguida al calendari del cerclefolk per tal que altres organitzadors puguin tenir més informació per a poder programar amb encert temporal les seves ballades.

Permet la comunicació entre balladors, músics i associacions per saber on s'està organitzant una ballada, o un taller, per a fer intercanvi de materials, propostes o col·laboracions i per tot el que pugui enriquir el col·lectiu folk. Més informació al correu cerclefolk@gmail.com

 • grup de whatsapp
 • grup de telegram (demanar enllaç d'invitació a cerclefolk@gmail.com)

Permet la comunicació ràpida de qualsevol esdeveniment relacionat amb el ball que passi al país.

 • Aplec d'associacions

És una trobada d'associacions, que pot impulsar i acollir qualsevol de les associacions del món folk, que permet la reflexió, intercanvi, treball, opinió i construcció de l'espai col·lectiu folk. Aquesta trobada és sempre oberta a balladors, mestres de dansa, músics de ball, programadors i altres espècimens afins al gènere.

El que comença a funcionar

 • Trobada de mestres de música i dansa

És una trobada reflexiva i creadora de consciència on hi participen els mestres de dansa.

 • Laboratoris

Espai de treball on un músic de ball o un grup de música de ball s'assessora amb balladors experimentats en relació al seu repertori.

 • Documentació
 1. Informació sobre els músics i grups de ball actualitzada per els propis usuaris que pot ser utilitzada per a qualsevol persona que vulgui programar una ballada.
 2. Informació sobre els festivals, cicles, ballades i formació en ball de plaça dels Països Catalans.
 3. Informacio sobre els mestres de dansa (mestre de plaça, fer un taller de ball, un laboratori amb músics, recerca sobre una dansa concreta, ...)
 4. Informació sobre les escoles de música que ensenyen a través de la música tradicional i popular.

El que podria funcionar

 • Conjunció de músics i grups de música de ball

Espai de trobada entre músics de ball per a aixemplar mirades, coneixements, etc...

 • Notícies
 1. Busquem un reporter folk que vulgui fer saber que el concurs Robert Pellicer està en marxa, que ja es poden presentar propostes a la Fira de la Mediterrània o a l'Humus, que faci premsa Rosa, i tot el que vulgui dins la llibertat de premsa.
 2. Busquem un càmera que tingui ganes de filmar vídeos amb alta qualitat i penjar-los a la xarxa per tal de reflectir el si del món folk. Ballades, músics, societat, etc.
 • Twitter del cerclefolk (actualmemt inactiu)
 • Documentació
 1. Arqueologia folk. Reflexió sobre d'on venim, on som i cap on anem en relació al ball i la dansa als Països Catalans

-L'equip FEMUDATRACA-